Υλικα:

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι τσίλι (chili powder)

5 ml ελαιόλαδο

1/3 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη

1 κουταλάκι κύμινο

30 γρ. ζάχαρη

30 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 20γρ. corn flour

Για το σερβιρισμα:

Λίγη τομάτα ψιλοκομμένη με 50 ml sweet chili sauce

2 αβοκάντο ψιλοκομμένα και διατηρημένα σε 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50 γρ. τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

4 τορτίγιες (tortillas)

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με το chili powder και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό μέχρι το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα, το κύμινο, τη ζάχαρη, το νερό με το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Πεινασες Amigo ?

 

¡Arriba, arriba! ¡Ándale, ándale! Τώρα, παραγγέλνουμε!

Θες να απολαύσεις την εμπειρία αυθεντικού μεξικάνικου φαγητού στο σπίτι ή το γραφείο; Παράγγειλε τώρα για takeaway από τα καταστήματα Γλυφάδας και Νέας Σμύρνης!